Junior System Engineer

Lund, Sweden

Vad vi kan erbjuda dig

Brinner du för att fundera över hur system fungerar under skalet, och vill uppfinna nya sätta att förbättra dem? Vi söker en junior civilingenjör som vill vara en del av ett litet team av seniora utvecklare för nästa generations touchlösningar. På FlatFrog kommer du vara en del av en, rolig och kreativ gemenskap där vi värderar kunskap, logik och utveckling.  

Vi arbetar som ett team, med stor respekt för varandra och vi strävar alltid för att tävla med de bästa i världen. Är du lagom nördig och sugen på att jobba i toppligan? – Välkommen!  

Vem vi är

FlatFrog är en teknologileverantör som gör stora, interaktiva skärmar. Dessutom revolutionerar vi världen med våra högpresterande patenterade tekniker och applikationer. Våra kunder är stora, internationella varumärken som säljer kompletta skärmar och produkter till företags- och utbildningsmarknader. Vi utvecklar från grunden, både mjukvara och hårdvara gjorda för stor volymproduktion. Vårt huvudkontor ligger på Ideon i Lund, och vi har kontor i USA och Asien.

På FlatFrog sätter vi våra kunder och användare först. Vi har lett utvecklingen av naturligt, digitalt skrivande på stora skärmar och fortsätter att förnya med nya, interaktiva lösningar för företag, utbildning och andra segment.  

Om positionen

Vi letar efter ödmjuk och skicklig civilingenjör som kan röra sig obehindrat över olika discipliner. Du är specialist på analys, men har kunskap nog att kunna göra dig begriplig inom många discipliner.  

Du tar egna initiativ att undersöka, analysera och förbättra vår kunskap och våra analysverktyg. Du jobbar också tillsammans med olika discipliner för att uppnå de bästa analysmetoderna och förståelsen för utveckling och produktion.

Som systemingenjör ska du vilja förstå touchsystemen, hämta data och utveckla analysprogram. Du drivs av att utveckla algoritmer för att få nya insikter om svagheter och förbättringsmöjligheter. Dessa insikter ska du tydligt och pedagogiskt dela med dig av till dina kollegor inom många olika discipliner – från mekanik och optik till signalbehandling.

Dina undersökningar och resultat kommer lägga grunden för förbättring av touchsystemen och även användas för att utveckla nya innovativa testmetoder och testverktyg för system i produktion.

Din profil

Du är civilingenjör - eller motsvarande - inom fysik, dataanalys, eller liknande. Du har ett särskilt stort intresse för att samla in stora mängder data, vrida och vända på informationen och hitta nya samband för att föreslå förbättringar som går att omsätta i praktiska tillämpningar.

Vi förväntar oss en person som trivs att arbeta i ett agilt team med hög prestanda och som har en passion för att alltid leverera resultat. Du är van att ta initiativ och tillsammans med teamet komma med lösningar och lösa problem utan att vänta på att någon annan ska göra det.  

Färdigheter som krävs för positionen

  • Kunskap inom analytiska metoder
  • Python-programmering
  • Signalbehandling
  • Viss erfarenhet av mekaniska uppmätningar
  • Engelska

Färdigheter som är en fördel för positionen

  • AI/ Machine learning
  • Matlab-programmering
  • Kunskap inom optik
  • C/C++ programmering

Om du tror att du har vad som krävs…

Fyll i formuläret nedan eller skicka ansökan till jobs@flatfrog.com med ämnesraden “Junior systemingenjör”.  

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss!

Apply Now

Fill in the form to apply